Vanderstarre gefotografeerd door Krijn van Noordwijk

WIE IS VANDERSTARRE

Vanderstarre is de artiestennaam van de zanger Martin van der Starre. Vanderstarre is al vele jaren professioneel actief als zanger en (stem) acteur. Achter zijn warme en rauwe stemgeluid schuilt een charismatische frontman. Het type: ruwe bolster, blanke pit.

Vanderstarre is geboren en getogen in popstad Den Haag. Op de middelbare school begon hij in bands te zingen en een paar jaar later ruilde hij zijn studie Nederlandse taal- en letterkunde in voor het fulltime muzikantschap. Sindsdien mag hij zich professioneel zanger noemen en leeft hij van de muziek.

Via het zingen in coverbands (o.a. de Edwin Evers Band en jeWelste) kwam Vanderstarre terecht in de studiowereld en werd hij sessiezanger van vele jingles en commercials (o.a. 3FM, Radio 538, Veronica, Q-Music, RTL4 en SBS6).

Toen hij in 2005 werd benaderd om auditie te doen voor de rol van Judas in de rockmusical “Jesus Christ Superstar” twijfelde Vanderstarre geen moment. Door zijn grote vocale bereik was deze rol hem op het lijf geschreven en hij werd dan ook genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Award voor beste mannelijke hoofdrol. Later zal Vanderstarre nog lange tijd te zien en te horen zijn in de Queen-musical “We Will Rock You”, zowel in Nederland als in België.

Vanderstarre was jarenlang leadzanger van de I Luv Holland Band bij het tv-programma Ik Hou van Holland. In de zomer van 2008 scoorde hij samen met Edwin Evers als ‘KidB feat. Martin van der Starre’ een hit met “Una Paloma Blanca Heel de Zomer Lang”. Ook neemt Vanderstarre vele rollen in series en films voor zijn rekening en zijn stem is een vaste waarde geworden in vele radio- en televisiecommercials.

Maar het zingen is toch wat hij het liefste doet. Zo was hij drie seizoenen achter elkaar te zien in de theatershow “Woodstock The Story” en wordt hij gevraagd mee te werken aan het album “Cleopatra – The Crown of Isis” van de band Kayak.

Tevens werkt Vanderstarre samen met Adje Vandenberg en Armin van Buuren voor songs voor respectievelijk de films “Leve Boerenliefde” en “Verliefd op Ibiza”.

De passie voor het zingen zit Vanderstarre in het bloed. Hij leeft voor de muziek en de stap naar leven van de muziek was voor hem niet meer dan logisch. Hij zet zijn talent op vele manieren in en hij doet het allemaal met evenveel plezier. Sinds Vanderstarre is begonnen met schrijven in het Nederlands viel alles op zijn plek. Het zingen in het Nederlands vereist een geheel andere discipline dan andere talen en daarin schuilt een enorme uitdaging. Hij zong altijd vooral in het Engels maar uiteindelijk uit Vanderstarre zich het best in zijn moedertaal en voelt hij zich daar het prettigst bij. Een Nederlandse tekst heeft zoveel meer zeggingskracht.

HET JUISTE MOMENT

Als in 2014 BOVAG een song zoekt voor hun tv-commercial wordt LAB-3 benaderd door de regisseur van de BOVAG-commercial om een mooi lied te maken bij de commercial. Toen zij de beelden bekeken zag componist Dick Kok direct een podium voor een idee waar hij al langer mee bezig was. Waarover het lied zou moeten gaan, de melodie en hoe het zou moeten klinken. Vanderstarre was parallel al een tijd bezig om zijn repertoire en sound te ontdekken. Vanderstarre en Kok bleken instant soulmates en hebben de koppen bij elkaar gestoken. Daarna viel alles op z’n plek: HET JUISTE MOMENT.

Vanderstarre wil de mensen laten genieten van zijn muziek en zijn stem. Hij wil door middel van zijn muziek en teksten er voor zorgen dat mensen hoop houden en vrolijk zijn. En nu Vanderstarre zijn eerste eigen single heeft uitgebracht, smaakt een vervolg naar meer. Want iets mooiers en fijners dan zingen en mensen vermaken bestaat nou eenmaal niet.

Meer weten over Vanderstarre of een boeking plaatsen? Neem contact op.